Home » D:News » Ce va face Franța dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina?

Ce va face Franța dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina?

Ce va face Franța dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.10.2022

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța nu va răspunde cu arme nucleare în cazul în care Rusia le va folosi împotriva Ucrainei, scrie Sky News.

„Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale națiunii”, a declarat el la postul public de televiziune France 2. „Acestea sunt definite în mod clar și nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar avea loc un atac nuclear balistic în Ucraina, în regiune”.

Discuția a marcat prima dată când Emmanuel Macron a vorbit în detaliu despre doctrina de descurajare nucleară a Franței în ceea ce privește Ucraina – dar a adăugat că nu este bine să se vorbească prea mult despre aceasta.

„În primul rând, Vladimir Putin trebuie să oprească acest război”

În ciuda amenințărilor pe care le-a lansat, nu există indicii că președintele rus Vladimir Putin își mută armele nucleare.

Liderul francez a declarat că Putin trebuie „să se întoarcă la masă” pentru a discuta despre pacea din Ucraina și că el crede că Kievul va trebui să negocieze cu el la un moment dat.

„Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să oprească acest război, să respecte integritatea teritorială a Ucrainei și să se întoarcă la masă pentru discuții”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase