Home » D:News » O jurnalistă din India nu a fost lăsată să iasă din țară pentru a-și ridica premiul Pulitzer

O jurnalistă din India nu a fost lăsată să iasă din țară pentru a-și ridica premiul Pulitzer

O jurnalistă din India nu a fost lăsată să iasă din țară pentru a-și ridica premiul Pulitzer
Foto: Shutterstock
Publicat: 20.10.2022

O jurnalistă din Kashmir, laureată a premiului Pulitzer, a fost împiedicată să părăsească India pentru a participa la ceremonia de decernare a premiului Pulitzer. Sanna Irshad Mattoo urma să fie premiată pentru reportajul său despre pandemia COVID-19.

O fotojurnalistă din Kashmirul administrat de India, câștigătoare a premiului Pulitzer, a declarat că a fost împiedicată să călătorească în SUA de către autoritățile de imigrare de pe aeroportul din Delhi, potrivit BBC.

Sanna Irshad Mattoo a primit premiul Pulitzer pentru reportajul său despre pandemia COVID-19 și se afla în drum spre ceremonia de decernare a trofeului. Ea a spus că a fost oprită din drum „deși avea viză și bilet valabile”.

Această jurnalistă din India nu a mai apucat să-și ridice premiul

Guvernul indian nu a comentat incidentul. Mattoo a mai spus că acesta a fost al doilea incident similar din ultimele patru luni. Ea i-a întrebat pe oficiali de ce nu i s-a permis să călătorească, dar nu i s-a dat niciun motiv.

Incidente asemănătoare s-a produs în India în acest an. Mai mulți activiști și jurnaliști au fost împiedicați să părăsească India sau să intre în țară.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase