Home » D:News » Rata sinuciderilor din armata americană este în scădere, dar nu una susținută

Rata sinuciderilor din armata americană este în scădere, dar nu una susținută

Rata sinuciderilor din armata americană este în scădere, dar nu una susținută
Foto: Profimedia
Publicat: 22.10.2022

Rata sinuciderilor în rândul militarilor activi a scăzut cu peste 15% între 2020 și 2021, se arată într-un nou raport al Pentagonului publicat joi, chiar dacă oficialii au declarat că este nevoie de mai mult timp pentru a vedea dacă acest lucru semnalează o schimbare reală.

Armata americană a înregistrat în ultimii ani o serie de decese prin sinucidere care au fost în atenția națională. Au fost și mai multe decese în Alaska, unde membrii serviciului trebuie să facă față izolării geografice și vremii reci, și în rândul membrilor echipajului portavionului George Washington, scrie Reuters.

Raportul anual al Pentagonului a constatat că, deși rata a scăzut între 2020 și 2021, a existat o creștere treptată a ratei sinuciderilor între 2011 și 2021.

Rata sinuciderilor din armata americană scade

„Deși suntem încurajați cu prudență de scăderea acestor cifre, un an nu este suficient pentru a evalua o schimbare reală”, a declarat Elizabeth Foster, director executiv la Biroul de Reziliență a Forțelor din cadrul Pentagonului, pentru reporteri.

„Trebuie să vedem o reducere susținută și pe termen lung a ratelor de sinucidere pentru a ști dacă facem progrese”, a adăugat ea.

Raportul a precizat că rata sinuciderilor în 2021 a fost de 24,3 la 100.000 de membri ai serviciului, în scădere de la 28,7 la 100.000 de membri în anul precedent.

Cum s-au sinucis majoritatea soldaților?

Toate serviciile militare, cu excepția armatei, au înregistrat o scădere a ratei sinuciderilor între 2020 și 2021.

Armata a declarat că, deși sinuciderile au crescut în acea perioadă, numărul a scăzut în 2022.

Raportul a precizat că marea majoritate, aproximativ 67%, a deceselor prin sinucidere au fost efectuate cu arme de foc.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase