Home » D:News » Cultură de cannabis, cu o capacitate de mii de plante, descoperită în Vrancea

Cultură de cannabis, cu o capacitate de mii de plante, descoperită în Vrancea

Cultură de cannabis, cu o capacitate de mii de plante, descoperită în Vrancea
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.10.2022

O cultură indoor de cannabis, cu o capacitate de mii de plante a fost descoperită de polițiști și de procurorii DIICOT în Odobești, județul Vrancea. Anchetatorii au ridicat din Valea Cotești, jud. Vrancea, sume importante de bani și circa 50 de kilograme de cannabis.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune pentru combaterea producerii și traficului de cannabis.

În baza mandatelor emise de Tribunalul București, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, patru în județul Vrancea și una în județul Ilfov.

O hală cu o capacitate de mii de plante

„La o locație, din comuna Odobești, județul Vrancea, polițiștii au descoperit o hală, amenajată complet și utilată cu sistem funcțional complex de iluminare, ventilație, irigare, încălzire și fertilizare, pentru dezvoltarea culturii indoor de cannabis, cu o capacitate de mii de plante. Totodată, la un imobil, din comuna Cotești, satul Valea Cotești, județul Vrancea, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 50 de kilograme de cannabis, inflorescență, ambalată în 120 de pungi din plastic, pregătite pentru distribuție”, arată IGPR.

În urma perchezițiilor, au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 231.300 de lei, 23.900 de euro și 1.500 de dolari, bani în legătură cu care există bănuiala că ar proveni din traficul de droguri, precum și patru telefoane mobile și patru cartele telefonice.

Polițiștii au ridicat aproximativ 2 kilograme de cannabis

Anterior, în urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat aproximativ 2 kilograme de cannabis.

Patru persoane au fost reținute, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase