Home » D:News » Ucraina că ar putea folosi o „bombă murdară”, susține Serghei Şoigu

Ucraina că ar putea folosi o „bombă murdară”, susține Serghei Şoigu

Ucraina că ar putea folosi o „bombă murdară”, susține Serghei Şoigu
Foto: Profimedia
Publicat: 24.10.2022

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu i-a spus duminică, în cadrul unei convorbiri telefonice, omologului său francez că situaţia din Ucraina se deteriorează rapid şi tinde spre o „escaladare necontrolată”.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, publicată de partea rusă, Şoigu a declarat că Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în conflict, fără a oferi dovezi care să susţină sugestia că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă, notează Reuters.

„Ei au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid”, a anunțat Ministerul Apărării, care a adăugat: „Aceasta tinde spre o nouă escaladare necontrolată”.

Ce înseamnă o bombă murdară?

O aşa-numită bombă murdară foloseşte explozibili convenţionali îmbibaţi cu material radioactiv.

Ministerul Apărării nu a oferit informaţii suplimentare cu privire la declaraţia sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase