Home » D:News » Elon Musk avertizează că, dacă Ucraina nu capitulează în fața Rusiei, asta va însemna „sfârșitul civilizației”

Elon Musk avertizează că, dacă Ucraina nu capitulează în fața Rusiei, asta va însemna „sfârșitul civilizației”

Publicat: 20.10.2022

Autoproclamatul expert politic Elon Musk a emis un avertisment dur cu privire la invazia Rusiei: dacă Ucraina nu capitulează, va veni „sfârșitul civilizației”.

Folosind Twitter, platforma pe care probabil o va deține și o va controla în curând, cel mai bogat om din lume a făcut o serie de previziuni discutabile pentru eventualitățile legate de rezultatul invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Dacă Rusia se confruntă cu alegerea dintre a pierde Crimeea sau de a folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, o va alege pe cea din urmă. Occidentul deja a sancționat Rusia în toate modurile posibile, așa că ce mai au (rușii) de pierdut?”, a scris pe Twitter CEO-ul SpaceX și Tesla, citat de Futurism.

Ce se întâmplă dacă Ucraina nu capitulează, în viziunea lui Elon Musk?

„Dacă vom ataca Rusia cu arme nucleare în răspuns, ei ne vor bombarda înapoi și ne alegem cu cel de-al treilea război mondial”, a adăugat el.

Pe scurt, Musk susține că dacă Ucraina nu capitulează, armele nucleare vor zbura în toate părțile și vor distruge omenirea.

În a doua săptămână din octombrie, el a anunțat că SpaceX nu-i va mai furniza Ucrainei tehnologia Starlink de internet, decizie pe care a anulat-o două zile mai târziu.

Ce crede Musk despre Crimeea?

Musk pare să se concentreze pe pretențiile Rusiei asupra Peninsulei Crimeea, un conflict care nu s-a stins niciodată complet de când Rusia a anexat peninsula în 2014 și care a făcut obiectul altor declarații recente pe Twitter ale antreprenorului miliardar.

„Fie că ne place sau nu, Crimeea este văzută ca o parte a Rusiei de către Rusia. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică de securitate națională pentru Rusia, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor”, a continuat Musk.

Una dintre glumele lui Musk

„Dacă Rusia se va confrunta cu distrugerea armatei și cu înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare; atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat”, a spus el.

După cum ne-a obișnuit, Musk și-a continuat avertismentul cu o glumă lipsită de tact și foarte greșită.

„Dar să privim partea bună! În acest scenariu, Rusia nu primește Crimeea; ne putem consola cu acest gând în timp ce privim cum se ridică norii în formă de ciupercă ai exploziilor nucleare”, a conchis Musk.

Vă recomandăm să citiți și:

Contribuție voluntară din partea României la fondurile NATO. Ce țări vor primi banii?

Motivul neașteptat pentru care un post TV a cumpărat un tablou al lui Hitler

Patru astronauți s-au întors de pe Stația Spațială Internațională, la bordul unei capsule SpaceX

Natalitatea în Europa a scăzut ca urmare a lockdown-urilor impuse în pandemie

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase