Home » D:News » Cum a fost ironizată UE de un general iranian, acuzat că a furnizat drone Rusiei?

Cum a fost ironizată UE de un general iranian, acuzat că a furnizat drone Rusiei?

Cum a fost ironizată UE de un general iranian, acuzat că a furnizat drone Rusiei?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.10.2022

Un general iranian de rang înalt, acuzat că a furnizat drone Rusiei, ar fi ironizat Uniunea Europeană. Mohammad Bagheri a sugerat UE „să cumpere cărbune” pentru ca cetățenii săi să își încălzească casele în această iarnă.

Generalul-maior Mohammad Bagheri a sugerat blocului „să cumpere cărbune” pentru ca cetățenii săi să își încălzească casele în această iarnă, pe fondul creșterii prețurilor la energie cauzate de război.

Bagheri s-a numărat printre cei 3 oficiali militari iranieni sancționați recent de Marea Britanie și Uniunea Europeană, după afirmațiile potrivit cărora drone iraniene ar fi fost folosite în atacuri împotriva Ucrainei.

Sancțiunile ar fi o „greșeală” similară cu cea făcută de SUA în 2019

„Îi este permis să identifice și să confiște toate proprietățile și bunurile generalului-maior Mohammad Hossein Bagheri în băncile din întreaga lume și să le folosească pentru a cumpăra cărbune pentru cetățenii europeni, urmează o iarnă dificilă”, ar fi spus el.

Șeful Statului Major al forțelor armate a descris, de asemenea, sancțiunile ca fiind o „greșeală” similară cu cele făcute de Statele Unite atunci când l-au sancționat în 2019.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase