Home » D:News » Investigațiile la scurgerea Nord Stream, reluate de armata suedeză

Investigațiile la scurgerea Nord Stream, reluate de armata suedeză

Investigațiile la scurgerea Nord Stream, reluate de armata suedeză
Foto: Profimedia
Publicat: 28.10.2022

Forțele armate suedeze au anunțat că s-au întors la locul scurgerilor din gazoductul rusesc Nord Stream din sudul Mării Baltice pentru a investiga în continuare exploziile suspecte.

Liderii mondiali au calificat avariile la conducte, descoperite luna trecută în zonele economice daneză și suedeză, drept un act de sabotaj, fără a spune cine ar putea fi responsabil, relatează Reuters.

Procurorii și poliția suedeză au finalizat la începutul acestei luni o anchetă la locul faptei cu ajutorul Marinei și al Gărzii de Coastă. Atât Suedia, cât și Danemarca au ajuns la concluzia că cele patru scurgeri au fost provocate de explozii.

Suedia reia investigațiile la scurgerea Nord Stream

„Forțele armate suedeze efectuează în această săptămână cercetări complementare ale fundului mării cu nave de dragare a minelor”, au anunțat miercuri forțele armate pe Twitter.

„Ancheta se face la inițiativa noastră și nu face parte din ancheta poliției”.

Un purtător de cuvânt al marinei militare a declarat că se așteaptă ca noul studiu să fie finalizat în această săptămână.

„O facem din interes național”

„Acest lucru este cu adevărat din interes militar național”, a spus el. „Nu pot să comentez ce căutăm, de ce suntem acolo, dar am simțit nevoia să ne întoarcem pentru o cercetare suplimentară”.

Scăderea fluxurilor de gaze din Rusia, care odinioară asigura 40% din necesarul Europei, a făcut ca Uniunea Europeană să se lupte să se unească în privința modului de a răspunde la creșterea prețurilor care a adâncit criza costului vieții pentru familii și întreprinderi.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase