Home » D:News » Zeci de mii de păsări au fost sacrificate în Olanda din cauza gripei aviare

Zeci de mii de păsări au fost sacrificate în Olanda din cauza gripei aviare

Zeci de mii de păsări au fost sacrificate în Olanda din cauza gripei aviare
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.10.2022

Olandezii au sacrificat zeci de mii de găini pentru a limita extinderea gripei aviare. Focarul a fost descoperit la o fermă din sudul țării, potrivit Reuters.

Autoritățile sanitare au decis sacrificarea a aproximativ 25.000 de găini de la o fermă din sudul țării, după ce în interior a fost detectată o tulpină foarte infecțioasă de gripă aviară, au anunțat joi reprezentanții guvernului.

Ferma se află în orașul Neerkant, la 30 kilometri sud-est de Eindhoven. O interdicție de transport a fost impusă pentru alte 83 de ferme din apropiere, au precizat autoritățile.

Foarte multe cazuri de gripă aviară în ultima lună

Numeroase cazuri ale variantei periculoase de gripă aviară au fost raportate în Olanda în ultima lună. De asemenea, alte zeci de cazuri au apărut la începutul anului.

Și Franța a înregistrat o creștere a cazurilor, după ce la începutul anului s-a confruntat cu cel mai mare val de gripă aviară din istoria sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase