Home » D:News » Valul de gripă din acest an ar putea fi unul „serios”

Valul de gripă din acest an ar putea fi unul „serios”

Valul de gripă din acest an ar putea fi unul „serios”
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 12.09.2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, la Timișoara, că măsurile prin care putem ține școlile deschise sunt unele „universale”, care previn atât COVID-19, cât și gripa, mai ales că e posibil ca valul de gripă din acest an să fie unul „serios”.

Întrebat ce măsuri au fost luate pentru a păstra școlile deschise în cazul în care se va mări incidența COVID-19, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că este un plan similar celui utilizat în 2022.

„La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educației. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor școlare, directorilor de unități de învățământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toții la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a spus Rafila.

Măsuri universale, care previn și gripa

Ministrul a precizat că este vorba de măsuri universale, care previn și gripa.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecția cu COVID-19, ci și gripa. Să nu uităm că e posibil să avem și un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani și nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reușit să țină școlile deschise. În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, școlile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidența dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase