Home » D:News » De ce nu va participa noul premier britanic la conferința COP27 pentru climă?

De ce nu va participa noul premier britanic la conferința COP27 pentru climă?

De ce nu va participa noul premier britanic la conferința COP27 pentru climă?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.10.2022

Noul premier al Marii Britanii, Rishi Sunak, nu va participa la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2022 (COP27), care se va desfășura în luna noiembrie, în Egipt, potrivit BBC.

Premierul Rishi Sunak nu va participa la conferința COP27 privind clima, care va avea loc luna viitoare în Egipt, au anunțat reprezentanții Guvernului britanic. Downing Street a negat că acest lucru ar reprezenta o lipsă de angajament din partea premierului în combaterea schimbărilor climatice.

Predecesorul lui Sunak, Liz Truss, urma să participe la conferință. Cu toate acestea, Downing Street a explicat că noul premier nu va merge „din cauza altor angajamente interne urgente, inclusiv pregătirile pentru bugetul de toamnă”.

De ce nu participă noul premier al Marii Britanii la conferința COP27?

„Rămânem angajați în continuare în ceea ce privește obiectivul net zero și în ceea ce privește conducerea acțiunilor internaționale și naționale de combatere a schimbărilor climatice. Marea Britanie este în avans față de multe alte țări în ceea ce privește net zero. Evident, vom continua să lucrăm îndeaproape cu Egiptul, în calitate de gazdă a COP27, și să ne asigurăm că toate țările fac progrese în ceea ce privește angajamentele istorice pe care le-au luat în cadrul pactului de la Glasgow privind clima”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Downing Street.

Ea a adăugat că Marea Britanie va fi „reprezentată pe deplin de alți miniștri de rang înalt”.

COP27 va avea loc la Sharm el-Sheikh între 6 și 18 noiembrie. Summit-urile anuale ale ONU privind clima sunt concepute pentru a ajuta guvernele să convină asupra măsurilor de limitare a creșterii temperaturii globale. Marea Britanie a găzduit COP26 la Glasgow în 2021.

Depășirea pragului de 1,5 C poate avea efecte periculoase

Vestea că Sunak nu va participa vine în timp ce un raport al ONU avertizează că nu există „nicio cale credibilă” pentru a menține creșterea temperaturilor globale sub pragul cheie de 1,5 C.

Oamenii de știință consideră că depășirea pragului de 1,5 C ar avea efecte periculoase pentru oamenii din întreaga lume. Studiul ONU privind diferențele de emisii a evidențiat, de asemenea, că planurile guvernelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon de la summitul privind clima de anul trecut au fost „extrem de inadecvate”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase