Home » D:News » Cum a ajuns un bărbat nevinovat să stea timp 38 de ani după gratii?

Cum a ajuns un bărbat nevinovat să stea timp 38 de ani după gratii?

Cum a ajuns un bărbat nevinovat să stea timp 38 de ani după gratii?
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 01.11.2022

Un bărbat care a petrecut mai mult de 38 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă și două tentative de crimă comise în 1983 a fost eliberat din închisoare, în California, după ce probele ADN au indicat un alt autor al faptelor.

Condamnarea lui Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani, a fost anulată la cererea procurorilor și a avocaților săi, scrie The Guardian.

„M-am rugat mulți ani ca această zi să vină”, a declarat Hastings: „Nu arăt pe nimeni cu degetul. Vreau doar să mă bucur de viața mea acum, cât o mai am”.

„S-a întâmplat o nedreptate teribilă”

Procurorul George Gascón a declarat: „Ceea ce i s-a întâmplat domnului Hastings este o nedreptate teribilă. Sistemul judiciar nu este perfect, iar atunci când aflăm de noi dovezi care ne fac să ne pierdem încrederea într-o condamnare, avem obligația de a acționa rapid”.

Victima în acest caz, Roberta Wydermyer, a fost agresată sexual și ucisă cu un singur foc de armă în cap. Cadavrul ei a fost găsit în portbagajul mașinii sale din Inglewood, suburbie a Los Angelesului.

Hastings a fost acuzat de crimă în circumstanțe speciale, iar procurorul ceruse pedeapsa cu moartea. Jurații l-au declarat vinovat și a fost condamnat în 1988 la închisoare pe viață fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Hastings și-a susținut nevinovăția încă din momentul arestării.

A cerut un test ADN în 2000, dar procurorul i-a respins cererea

Hastings a cerut un test ADN în 2000, dar procurorul i-a respins cererea. Anul trecut, Hastings a depus o nouă declarație de nevinovăție, iar testele ADN din iunie anul trecut au constatat că probele nu îi aparțin.

Profilul ADN a fost introdus într-o bază de date în octombrie a.c. și a corespuns cu cel al unei persoane condamnate pentru o răpire armată, în care o femeie a fost introdusă în portbagajul unui vehicul, precum și pentru agresiune sexuală asupra acesteia.

Suspectul respectiv, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a murit în închisoare în 2020.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase