Home » D:News » De ce a amendat Rusia proprietarul Wikipedia?

De ce a amendat Rusia proprietarul Wikipedia?

De ce a amendat Rusia proprietarul Wikipedia?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.11.2022

Un tribunal rus a amendat recent Wikimedia Foundation, proprietarul Wikipedia, cu 2 milioane de ruble (32.600 de dolari) pentru articole referitoare la războiul din Ucraina, a declarat pentru Reuters șeful filialei din Rusia a fundației.

Stanislav Kozlovsky a declarat că sancțiunea a fost impusă pentru că intrările pe care Rusia a cerut să fie eliminate nu au fost șterse. El a spus că fundația va face apel.

„Avem motive să credem că vom reuși să obținem anularea atât a acestei amenzi, cât și a celor emise în aprilie”, a spus Kozlovsky, referindu-se la amenzile anterioare, care totalizau 5 milioane de ruble.

Multe articole pe Wikipedia despre invazia Rusiei în Ucraina

Cele două articole, în limba rusă, au fost intitulate „Rezistența non-violentă a populației civile din Ucraina în cursul invaziei Rusiei” și „Evaluări ale invaziei Rusiei în Ucraina din 2022″.

Kozlovsky a declarat că există riscul ca numărul de cazuri împotriva Fundației Wikimedia să crească.

Există multe articole pe Wikipedia despre invazia rusă în Ucraina și doar trei procese în instanță până în prezent, a adăugat el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase