Home » D:News » Polonia va construi la granița cu Rusia un gard de sârmă ghimpată

Polonia va construi la granița cu Rusia un gard de sârmă ghimpată

Polonia va construi la granița cu Rusia un gard de sârmă ghimpată
Foto: Profimedia
Publicat: 03.11.2022

Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată la granița sa cu Kaliningrad, pe fondul temerilor că enclava Rusiei ar putea deveni un canal pentru migrația ilegală.

Construcția gardului de 2,5 metri înălțime va începe imediat, a declarat, miercuri, ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Sky News.

Blaszczak a invocat preocupări legate de securitate și s-a referit la criza declanșată în toamna anului trecut, când mii de migranți africani și din Orientul Mijlociu au încercat să treacă granița cu Belarus în Polonia.

Polonia va construi la granița cu Rusia un gard

La vremea respectivă, Uniunea Europeană a acuzat Belarusul, un aliat apropiat al Rusiei, că i-a dus pe migranți ca parte a unei campanii de război „hibrid” pentru a destabiliza Europa. Minskul a respins acuzațiile.

Blaszczak a mai spus că bariera din Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a instalat-o anul trecut de-a lungul graniței cu Belarus.

Enclava, unde Rusia are o prezență militară semnificativă, se află pe coasta baltică între Polonia și Lituania și este separată de Belarus printr-un coridor de frontieră.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase