Home » D:News » Câte avioane ar fi pierdut rușii în Ucraina în comparație cu războiul din Afganistan?

Câte avioane ar fi pierdut rușii în Ucraina în comparație cu războiul din Afganistan?

Câte avioane ar fi pierdut rușii în Ucraina în comparație cu războiul din Afganistan?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.11.2022

Ucrainenii susțin că rușii au pierdut în Ucraina un număr dublu de avioane de război pe în comparație cu războiul din Afganistan.

Forțele ucrainene susțin că au distrus 278 de avioane rusești de la începutul conflictului. Acest număr este de peste două ori mai mare decât cel pierdut de Uniunea Sovietică în intervenția sa militară în Afganistan între 1978 și 1979.

Cifrele nu pot fi verificate din surse independente, iar Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

„De două ori mai multe avioane decât a pierdut Uniunea Sovietică în Afganistan”

„În timpul agresiunii la scară largă, apărătorii [ucraineni] au distrus [mai mult de] de două ori mai multe avioane [rusești] decât a pierdut Uniunea Sovietică în timpul războiului de 10 ani din Afganistan – 278 de avioane [rusești] în Ucraina față de 118 avioane sovietice în Afganistan. Acest război este aceeași rușine pentru Rusia & îi va provoca distrugerea”, a scris pe Twitter comandantul militar-șef al Ucrainei, generalul Valeriy Zaluzhniy.

Campania sovietică din Afganistan este criticată de mulți ruși fiind considerată o aventură sângeroasă asemănătoare cu războiul american din Vietnam, potrivit Sky News. Aproximativ 14.000 de soldați sovietici au fost uciși în acel conflict.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase