Home » D:News » Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața sa

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața sa

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața sa
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.11.2022

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată în viața ei, după ce compania Turkish Airlines a adaptat unul dintre avioanele sale pentru a se potrivi cu înălțimea femeii, de 2,5 metri.

Rumeysa Gelgi, care are o înălțime de 215,16 cm, a fost numită oficial cea mai înaltă femeie în viață de către Guinness World Records la începutul acestui an.

Ea se deplasează de obicei într-un scaun cu rotile. Înălțimea ei de peste 2 metri este rezultatul unei afecțiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, provoacă o creștere accelerată, notează Daily Mail.

Cea mai înaltă femeie din lume are doar 24 de ani

Gelgi, în vârstă de 24 de ani, nu mai călătorise niciodată cu avionul, fiind prea înaltă pentru a încăpea pe scaunele obișnuite me

chiar și atunci când a fost copil.

Dar acum a zburat la San Francisco datorită companiei aeriene, care a eliminat 6 scaune de la bordul unuia dintre avioanele sale și le-a înlocuit cu o targă special construită pentru a-i permite lui Gelgi să zboare confortabil.

„O călătorie fără cusur de la început până la sfârșit… aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima… mulțumesc din suflet fiecărei persoane care a făcut parte din călătoria mea”, a scris ea pe Instagram.

A fost pentru a doua oară când Gelgi a obținut un record mondial, după ce în 2014 a fost desemnată cea mai înaltă adolescentă în viață.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase