Home » D:News » Papa Francisc a condamnat capriciile „copilărești” ale celor care declanșează războaie

Papa Francisc a condamnat capriciile „copilărești” ale celor care declanșează războaie

Papa Francisc a condamnat capriciile „copilărești” ale celor care declanșează războaie
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.11.2022

Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii religioși să ajute la readucerea lumii de pe „marginea unei prăpăstii delicate”, pentru că trebuie să contracareze capriciile „copilărești” ale celor puternici de a porni războaie.

Vorbind din Bahrain, Suveranul Pontif și-a țesut discursul în jurul rolului religiilor în promovarea păcii, a dezarmării și a justiției sociale.

Papa a declarat că, în timp ce lumea pare să se despartă ca două mări opuse, simpla prezență a liderilor religioși împreună este o dovadă că aceștia „intenționează să navigheze pe aceleași ape, alegând calea întâlnirii mai degrabă decât cea a confruntării”, notează Sky News.

„Se pare că asistăm la un scenariu dramatic și copilăresc”

„Este un paradox izbitor faptul că, în timp ce majoritatea populației lumii este unită în fața acelorași dificultăți, suferind de grave crize alimentare, ecologice și pandemice, precum și de o nedreptate globală din ce în ce mai scandaloasă, câțiva puternici ai lumii sunt prinși într-o luptă hotărâtă pentru interese partizane”, a spus el.

„Se pare că asistăm la un scenariu dramatic și copilăresc: în grădina umanității, în loc să cultivăm ceea ce ne înconjoară, ne jucăm cu focul, rachetele și bombele, arme care aduc durere și moarte, acoperind casa noastră comună cu cenușă și ură”, a spus el.

Papa Francisc susține interzicerea totală a armelor nucleare

El a adăugat: „După două războaie mondiale teribile, un război rece care timp de decenii a ținut lumea în suspans, conflicte catastrofale care au loc în fiecare parte a globului și în mijlocul acuzațiilor, amenințărilor și condamnărilor, continuăm să ne aflăm pe marginea unei prăpăstii delicate și nu vrem să cădem”.

Papa Francisc, care susține interzicerea totală a armelor nucleare și a condamnat deseori comerțul global cu arme, a declarat că liderii religioși nu pot susține războaiele – într-o aparentă referire la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, care a susținut cu entuziasm invazia Rusiei în Ucraina și pe care papa l-a criticat implicit anterior.

Papa a cerut, de asemenea, să se pună capăt războiului Rusiei „pentru a cruța viețile inocenților care nu au niciun amestec în această tragedie violentă”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase