Home » D:News » Actorul Kevin Spacey, acuzat de viol, revine în lumina reflectoarelor

Actorul Kevin Spacey, acuzat de viol, revine în lumina reflectoarelor

Actorul Kevin Spacey, acuzat de viol, revine în lumina reflectoarelor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.11.2022

Actorul Kevin Spacey urmează să facă primul său spectacol după cinci ani de pauză, la Muzeul Naţional al Cinematografiei din Torino, unde va primi şi un premiu pentru întreaga sa carieră.

Câştigător a două premii Oscar („American Beauty”, „The Usual Suspects”), dar și acuzat de comportament sexual necorespunzător în 2017, Kevin Spacey se pregătește să ţină un discurs pe scenă pe 16 ianuarie 2023, în auditoriul emblematicului turn cu cupolă Mole Antonelliana din Torino, care găzduieşte Muzeul Filmului, relatează Variety.

Masterclass-ul, condus de preşedintele muzeului Domenico De Gaetano, va fi urmat de o proiecţie la Cinema Massimo a unui film din cariera lui Spacey pe care actorul îl va selecta şi prezenta.

Kevin Spacey, în continuare acuzat în Marea Britanie

La începutul acestei luni, Spacey a obţinut o victorie în instanță atunci când un juriu din New York l-a găsit nevinovat într-un proces civil pentru abuz sexual, purtat de actorul Anthony Rapp. Cu toate acestea, Kevin Spacey este în continuare acuzat în Marea Britanie pentru că ar fi agresat sexual trei bărbaţi când locuia la Londra şi era director artistic al teatrului Old Vic.

Spacey a pledat nevinovat, relatează Variety. Actorul a fost, de asemenea, obligat să plătească daune de 31 milioane de dolari producătorului serialului „House of Cards” de pe Netflix după ce a fost eliminat din distribuţia thrillerului politic şi a fost acuzat că s-a comportat inadecvat faţă de mulţi membri ai echipajului de producţie.

Actorul Kevin Spacey încă nu este binevenit în cinematografia americană

Torino este oraşul în care actorul american a revenit anul trecut la actorie, jucând rolul detectivului de poliţie în filmul independent cu buget redus, regizat de Franco Nero , „L’uomo Che Disegno Dio” („Omul care l-a atras pe Dumnezeu”).

În timpul filmărilor pentru acel film, Spacey a vizitat muzeul şi a primit un tur informal. „Suntem onoraţi că un invitat atât de prestigios precum Kevin Spacey a ales Torino şi un loc instituţional precum muzeul nostru pentru această revenire binevenită şi mult aşteptată”, a declarat preşedintele Muzeului Naţional al Cinematografiei, Enzo Ghigo, într-un comunicat.

Actorul încă nu este binevenit în cinematografia americană, dar pare să se bucure de notorietate în Italia având în vedere că este o ţară foarte conservatoare ce nu îmbrăţişează curentul Woke de la americani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase