Home » D:News » Rusia ar fi transportat în Iran armament din Ucraina, provenit de la state occidentale

Rusia ar fi transportat în Iran armament din Ucraina, provenit de la state occidentale

Rusia ar fi transportat în Iran armament din Ucraina, provenit de la state occidentale
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 11.11.2022

Un avion rusesc a transportat în Iran 140 de milioane de euro în numerar și arme occidentale capturate în Ucraina în schimbul unor drone, susține o sursă citată de Sky News.

O aeronavă militară rusă a transportat în secret banii și trei modele de muniție, o rachetă antitanc britanică NLAW, o rachetă antitanc americană Javelin și o rachetă antiaeriană Stinger, către un aeroport din Teheran, a declarat sursa pentru Sky News.

Armele trimise în Iran ar putea da statului ocazia să studieze tehnologia occidentală

Rusia a trimis în Iran 140 de milioane de euro în numerar și arme britanice și americane în schimbul a zeci de drone care vor fi folosite în războiul din Ucraina, a explicat sursa care a adăugat că transportul secret a ajuns la Teheran în primele ore ale zilei de 20 august.

Armele făceau parte dintr-un transport de echipament militar britanic și american destinat armatei ucrainene care „a căzut în mâinile Rusiei”, potrivit sursei.

Acestea ar putea oferi Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC) capacitatea de a studia tehnologia occidentală și, eventual, de a o copia.

„Probabil că vor fi supuse la inginerie inversă și vor fi folosite în războaie viitoare”, a explicat sursa.

Înțelegerile dintre Moscova și Teheran

La rândul său, Iranul a furnizat Rusiei peste 160 de vehicule aeriene fără pilot (UAV), inclusiv 100 de drone Shahed-136, a afirmat sursa care mai anunță că, în ultimele zile, între Teheran și Moscova a fost convenită o altă afacere cu drone în valoare de 200 de milioane de euro.

„Asta înseamnă că va exista o altă mare livrare de drone din Iran în curând”, a precizat sursa celor de la Sky News.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase