Home » D:News » Documente clasificate ale armatei britanice, găsite la o stație de autobuz. Ce informații conțineau

Documente clasificate ale armatei britanice, găsite la o stație de autobuz. Ce informații conțineau

Documente clasificate ale armatei britanice, găsite la o stație de autobuz. Ce informații conțineau
Sursa foto: UK Ministry of Defence/ Wikimedia
Publicat: 29.06.2021

Mai multe documente clasificate ale armatei britanice au fost descoperite recent în spatele unei stații de autobuz.

În total, 50 de pagini ale Ministerului britanic al Apărării au fost descoperite la o stație de autobuz din Kent, Anglia. Documentele conțineau informații despre obiective și revelații militare cu privire la un distrugător britanic și planuri marcate cu „Secret – Doar pentru Regatul Unit” care descriau potențiale planuri britanice pentru prezența militară în Afganistan în urma retragerii NATO din regiune.

Angajatul guvernamental responsabil cu documentele le-a dat inițial dispărute. Ministerul a anunțat că lansează o anchetă în privința unui „incident în care documente clasificate au fost recuperate de către un membru al publicului”.

Persoana care a descoperit documentele a luat legătura cu jurnaliștii

John Healey, secretarul Apărării din Regatul Unit, a declarat că a fost surprins de faptul că documentele au fost extrase din sediul Ministerului Apărării.

Persoana care a descoperit documentele a luat legătura cu jurnaliștii de la BBC atunci când și-a dat seama ce anume a găsit, astfel că organizația de știri a avut oportunitatea de a răsfoi paginile și studia conținutul.

Multe dintre documente erau marcate cu un nivel mai scăzut de confidențialitate. Printre acestea se numărau mesaje trimise prin e-mail, prezentări PowerPoint și informări oficiale cu privire la reacția Rusiei la HMS Defender, un distrugător britanic, care a trecut prin apele din apropiere de coasta Crimeei.

O situație foarte stânjenitoare pentru guvernul Regatului Unit

Cu toate acestea, cel mai interesant document conținea detalii despre solicitarea Statelor Unite ale Americii pentru prezența militară britanică în Afganistan.

„Orice pas britanic în Afganistan care persistă… este considerat vulnerabil la atacuri de la o rețea complexă de actori”, arăta documentul, potrivit Futurism.

O anchetă în privința incidentului este în desfășurare. Indiferent de modul în care documentele au ajuns în spatele stației de autobuz, un lucru este cert. Această situație este extrem de stânjenitoare pentru guvernul Regatului Unit.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un document declasificat de CIA descrie experimentele de percepție extrasenzorială făcute de sovietici în anii 1980

Toate documentele declasificate de CIA despre OZN-uri sunt acum disponibile online

Rusia a declasificat imaginile care arată detonarea celei mai puternice arme nucleare din istorie

Imagini declasificate din Războiul Rece, realizate de avioane de spionaj, scot la iveală situri antice uimitoare ale Orientului Mijlociu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase