Home » D:News » Meteorologii au anunțat că vin ninsorile! Unde se va depune strat de zăpadă?

Meteorologii au anunțat că vin ninsorile! Unde se va depune strat de zăpadă?

Meteorologii au anunțat că vin ninsorile! Unde se va depune strat de zăpadă?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 19.11.2022

Meteorologii au emis vineri o informare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă până luni, la ora 18.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Unde vor predomina ninsorile?

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, acolo unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase