Home » D:News » Târgul de Crăciun de la Praga s-a redeschis cu mai puține luminițe

Târgul de Crăciun de la Praga s-a redeschis cu mai puține luminițe

Târgul de Crăciun de la Praga s-a redeschis cu mai puține luminițe
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.11.2022

Numărul ornamentelor luminoase a fost redus, iar o parte au fost înlocuite cu LED-uri la târgul de Crăciun din Praga, redeschis recent.

Potrivit Reuters, mii de oameni s-au adunat în Piața Medievală a orașului vechi din Praga în weekend pentru aprinderea beculețelor pe un brad de Crăciun de 25 de metri și pentru redeschiderea târgului, după doi ani de pandemie.

Piața, care este populară atât printre cehi, cât și printre turiștii străini datorită vinului fiert, cârnaților, dulciurilor și cadourilor, a fost amenajată cu becuri mai eficiente din punct de vedere energetic atât pentru a economisi bani, cât și pentru a transmite un mesaj.

„Suntem conștienți că nu trebuie risipită energia”

„Am decis să reducem numărul ornamentelor luminoase de pe străzi și folosim cele mai moderne corpuri de iluminat cu LED-uri, iar acest lucru este valabil și pentru bradul de Crăciun”, a declarat Jan Chabr, membru al Consiliului local din Praga.

Administrația orașului a decis să nu mai aprindă luminile pe tot parcursul zilei, ca în trecut, ci doar de la ora 16.00 până la miezul nopții.

„Nu vrem să le răpim oamenilor atmosfera festivă de Crăciun și Anul Nou… dar suntem conștienți că nu trebuie risipită energia”, au spus reprezentanții autorităților locale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase