Home » D:News » Kim Jong-un vrea ca țara sa să fie cea mai puternică forță nucleară din lume

Kim Jong-un vrea ca țara sa să fie cea mai puternică forță nucleară din lume

Kim Jong-un vrea ca țara sa să fie cea mai puternică forță nucleară din lume
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 30.11.2022

Liderul nord-coreean Kim Jong-un susține că scopul țării pe care o conduce este să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că țara sa intenționează să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume.

Anunțul a fost făcut în timpul unei ceremonii în care Kim Jong-un a promovat zeci de ofițeri militari implicați în recenta lansare a unei noi rachete balistice, a relatat duminică presa de stat, potrivit Reuters.

O strategie menită să construiască „cea mai puternică armată din lume”

Liderul Coreei de Nord a spus că țara pe care o conduce urmărește să aibă „cea mai puternică forță strategică din lume”.

„Scopul final al Coreei de Nord este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume, forța absolută fără precedent în acest secol”, a declarat Kim Jong-un în fața ofițerilor, adăugând că dezvoltarea capacităților nucleare ale țării va proteja demnitatea și suveranitatea statului și a poporului.

Statele Unite ale Americii trag la răspundere Coreea de Nord

El a descris Hwasong-17, noua rachetă, ca fiind „cea mai puternică armă strategică din lume” și a spus că aceasta a demonstrat hotărârea și capacitatea Coreei de Nord de a construi cea mai puternică armată din lume.

Racheta este capabilă să atingă continentul american, ceea ce a determinat Statele Unite ale Americii să ceară o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU pentru a trage la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete, care sunt interzise prin rezoluțiile Consiliului de Securitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase