Home » D:News » Coreea de Nord își amenință vecinul din Sud: Vom lua „contramăsuri militare copleşitoare”

Coreea de Nord își amenință vecinul din Sud: Vom lua „contramăsuri militare copleşitoare”

Coreea de Nord își amenință vecinul din Sud: Vom lua „contramăsuri militare copleşitoare”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.10.2022

Coreea de Nord avertizează că va lua „contramăsuri militare copleşitoare” împotriva provocărilor deliberate ale vecinilor din Sud. Tensiunile dintre cele două state au rămas la cote înalte pe fondul repetatelor teste efectuate de Nord în ultima perioadă.

Coreea de Nord îşi ameninţă vecinul din Sud cu represalii, după ce Coreea de Sud ar fi trimis avioane F-16 la graniţă, pe fondul repetatelor teste balistice ale Phenianului din ultima săptămână.

Nord-coreenii au lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în mare şi sute de cartuşe de artilerie în apropierea graniţei cu Sudul.

Oficialii de la Seul i-au îndemnat la dialog pe vecinii din Nord

„De asemenea, în viitor, armata noastră nu va permite niciodată nicio provocare din partea inamicilor care să escaladeze tensiunea militară din Peninsula Coreeană, ci va lua contramăsuri militare amănunţite şi copleşitoare”, a declarat un oficial militar din armata nord-coreeană.

Oficialii de la Seul au făcut apel la calm şi i-au îndemnat pe vecini la dialog pentru a detensiona relaţiile bilaterale şi a găsi o soluţie de compromis unanim acceptată de ambele tabere.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase