Home » D:News » Francezii au predat la poliție zeci de mii de arme de foc

Francezii au predat la poliție zeci de mii de arme de foc

Francezii au predat la poliție zeci de mii de arme de foc
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.12.2022

Posesorii francezi de arme de foc și-au predat armele la punctele de colectare ale poliției din întreaga țară în această săptămână, în cadrul unei campanii de strângere a armelor de foc fără licență, deseori moșteniri care zac în poduri sau sunt uitate în dulapuri, scrie Reuters.

Deținerea de arme de foc în Franța nu este nici pe departe la fel de răspândită ca în Statele Unite, de exemplu, iar infracțiunile cu arme de foc sunt relativ rare, însă Franța dorește să limiteze numărul de arme de foc deținute ilegal – până la șase milioane, potrivit estimărilor autorităților.

Puști, pistoale, muniții, chiar și cuțite și grenade, au fost predate în 300 de puncte de colectare din Franța de la începutul campaniei Ministerului de Interne, la 25 noiembrie.

Francezii care-și predau armele nu riscă nicio sancțiune

Cei care aduc armele nu riscă nicio sancțiune. Ei pot fie să le înregistreze, fie să le lase la poliție.

Până miercuri, 65.000 de arme de foc fuseseră predate, împreună cu 1,6 milioane de gloanțe și alte proiectile.

Câte arme de foc au adus francezii la poliție?

„Această campanie are loc pentru a-i ajuta pe francezi să predea aceste obiecte care sunt destul de incomode pentru majoritatea”, a declarat comandantul poliției, Florence Gavello, la punctul de colectare din Nisa. „Atunci când vorbim cu ei, sunt destul de fericiți că … scapă de ele”.

Campania se încheie vineri, după care armele colectate vor fi fie predate muzeelor, fie distruse.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase