Home » D:News » Banca centrală a Australiei a crescut ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Banca centrală a Australiei a crescut ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Banca centrală a Australiei a crescut ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 09.12.2022

Banca centrală a Australiei a majorat marți ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani și și-a menținut estimarea potrivit căreia sunt necesare mai multe majorări pentru a tempera inflația, o poziție considerată ușor pesimistă de către piețe, scrie Reuters.

Încheind ultima sa ședință de politică monetară din acest an, Reserve Bank of Australia (RBA) a majorat rata de dobândă cu 25 de puncte de bază, până la 3,1%, a opta majorare în tot atâtea luni.

Într-o declarație asemănătoare în mare parte cu altele din ultimele luni, guvernatorul Philip Lowe a declarat că boardul se așteaptă să majoreze în continuare ratele dobânzilor în perioada următoare, deși a adăugat că nu se află pe un curs prestabilit.

Ratele dobânzilor ar putea să fie în continuare majorate

„Mărimea și momentul viitoarelor creșteri ale ratelor dobânzilor vor continua să fie determinate de datele primite și de evaluarea de către consiliu a perspectivelor privind inflația și piața muncii”, a declarat Lowe.

Banca centrală se va reuni din nou în februarie, când va decide în privința politicii după o pauză de sfârșit de an, pentru a evalua impactul celui mai agresiv ciclu de înăsprire din ultimele decenii.

Un nou raport va fi publicat în ianuarie

Raportul trimestrial privind inflația, care va fi publicat în ianuarie, ar trebui să arate că indicatorul a fost de aproximativ 8% în trimestrul al patrulea față de anul precedent, conform previziunilor băncii centrale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase