Home » D:News » Cel mai scump dolar din ultimii 20 de ani. Ce se întâmplă cu dobânzile?

Cel mai scump dolar din ultimii 20 de ani. Ce se întâmplă cu dobânzile?

Cel mai scump dolar din ultimii 20 de ani. Ce se întâmplă cu dobânzile?
Foto: @Alexander Grey/Unsplash
Publicat: 30.08.2022

Dolarul american a atins luni maximul ultimilor 20 de ani în raport cu un coș de valute, după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a semnalat că ratele dobânzilor vor fi menținute mai mult timp la un nivel mai ridicat pentru a reduce inflația în creștere.

Indicele dolarului a escaladat până la un nou maxim al ultimelor două decenii, de 109,44, în cursul tranzacțiilor din Asia, forța dolarului împingând alte valute importante la noi minime și punând presiune asupra omologilor săi de pe piețele emergente, relatează Reuters.

Dolarul a atins 138,88 unități față de yenul japonez, cel mai ridicat nivel din 21 iulie, în timp ce yuanul a scăzut la un nou minim al ultimilor doi ani, de 6,9321 pentru un dolar.

Cel mai scump dolar din ultimele decenii. Cum se compară cu alte valute?

Lira sterlină a scăzut, de asemenea, la un minim al ultimilor doi ani și jumătate, de 1,1656 dolari și a fost ultima dată în scădere cu 0,61% la 1,1658 dolari, în timp ce euro a scăzut cu 0,49% la 0,9916 dolari.

Mișcările au extins câștigurile dolarului realizate vineri, când Powell a avertizat că vor exista „unele dureri” pentru gospodării și întreprinderi, deoarece va fi nevoie de timp pentru ca Fed să controleze inflația.

În prezent, piețele evaluează la aproximativ 76,5% șansele unei creșteri a ratei de 75 de puncte de bază la următoarea ședință a Fed din septembrie.

Ce se întâmplă cu dobânda?

Piețele iau în calcul riscul ca BCE să majoreze dobânda cu 75 de puncte de bază luna viitoare, după ce unii factori de decizie au semnalat interesul pentru o astfel de mișcare.

În ceea ce privește criptomonedele, Bitcoin a rămas sub nivelul de 20.000 de dolari, pe măsură ce sentimentul investitorilor a scăzut, iar ultima dată a scăzut cu 3,89%, la 19.843,02 dolari.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase