Home » D:News » Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.12.2022

Meteorologii anunță că de Crăciun și Anul Nou, vremea, în România, se va încadra în parametri normali. Mai cald decât este normal pentru această perioadă a anului va fi în următoarea săptămână în întreaga țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 12 – 19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru sărbători

În săptămâna 19 – 26 decembrie, vremea va avea o temperatură medie a aerului cu valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord- vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou?

Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie va avea temperaturi medii în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 02 – 09 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, precizează meteorologii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase