Home » D:News » ONU atrage atenția asupra situației umanitare urgente din Ucraina

ONU atrage atenția asupra situației umanitare urgente din Ucraina

ONU atrage atenția asupra situației umanitare urgente din Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.12.2022

Ucraina este o „urgență în ceea ce privește drepturile omului”, a declarat vineri Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk.

Declarația a fost făcută la Geneva, în timpul unei conferințe de presă.

„Aveți 17,7 milioane de persoane care au nevoie de asistență umanitară; aveți 9,3 milioane care au nevoie de asistență alimentară și de mijloace de trai. Aveți aproximativ 7,4 milioane de refugiați, aveți 6,5 milioane de persoane strămutate în interiorul țării”, a declarat Volker Turk, potrivit CNN.

ONU trage semnale de alarmă în privința situației umanitare critice din Ucraina

Turk a mai spus că țara „suferă” nu numai ca urmare a atacurilor frecvente cu rachete, ci și din cauza infrastructurii civile distruse.

„Sectorul energetic este puternic afectat, sistemul de încălzire, rețeaua electrică, există oameni care trăiesc la temperaturi sub zero grade fără încălzire și fără electricitate. Există aceste pene de curent, așa că vă puteți imagina că sunt milioane de oameni care suferă acest lucru în fiecare zi”, a precizat reprezentantul ONU.

În ultimele săptămâni, Rusia a lansat numeroase drone și rachete spre Ucraina, întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în zone întinse.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase