Home » D:News » Un târg de Crăciun din România, pe locul trei în clasamentul celor mai frumoase astfel de târguri din Europa

Un târg de Crăciun din România, pe locul trei în clasamentul celor mai frumoase astfel de târguri din Europa

Un târg de Crăciun din România, pe locul trei în clasamentul celor mai frumoase astfel de târguri din Europa
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2022

Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat pe locul trei în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta, Ungaria și Gdansk, Polonia.

După zece zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat joi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023.

Cu aproape 42.000 voturi, Craiova devine una dintre cele mai căutate destinații turistice din Europa, pentru al doilea an consecutiv.

Târgul de Crăciun de la Craiova, extins datorită noii imagini câștigate

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică. Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Multe dintre voturile pentru târgul de Crăciun de la Craiova au venit din afara României

Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut un total de 41.884 de voturi, multe dintre acestea provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania.

În total, în competiție au votat 374.803 turiști din 179 țări pentru cele 20 de orașe candidate, propuse de European Best Destinations.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase