Home » Cultură » Un oraş turistic important impune taxă de vizitare. Cât vor plăti turiştii

Un oraş turistic important impune taxă de vizitare. Cât vor plăti turiştii

Un oraş turistic important impune taxă de vizitare. Cât vor plăti turiştii
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.08.2021

Veneţia va impune o taxă de vizitare pentru turişti, începând din vara anului 2022. Turiştii care plătesc taxa sunt aşteptaţi să intre în oraş prin intermediul turnichetelor electronice, în stil Disneyland.

Au fost propuse mai multe măsuri pentru controlul turismului în oraşul italian Veneţia, cum ar fi un sistem de rezervare online şi o taxă de intrare în oraş, potrivit Independent.

Taxa propusă va fi între 3 şi 10 euro, în funcţie de sezon. Locuitorii oraşului, rudele lor şi copiii sub şase ani nu vor plăti această taxă.

Oamenii „cazaţi în hoteluri locale” sunt, de asemenea, scutiţi.

80.000 de vizitatori pe zi

Turiştii care se află în trecere şi pasagerii vaselor de croazieră vor fi vizaţi, în special.

Autorităţile oraşului vorbesc despre impunerea unei taxe de intrare de ani de zile, planurile iniţiale pentru o taxă turistică şi un sistem de intrare au fost făcute pentru vara anului 2019, potrivit Mediafax.

Măsurile au fost apoi întârziate de pandemie, când numărul vizitatorilor a scăzut dramatic.

Veneţia are în prezent aproximativ 80.000 de vizitatori pe zi. Săptămâna trecută, parlamentarii au aprobat măsurile propuse, care se aşteaptă să fie impuse începând cu vara viitoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase