Home » D:News » China a trimis un număr record de bombardiere în zona de apărare aeriană a Taiwanului

China a trimis un număr record de bombardiere în zona de apărare aeriană a Taiwanului

China a trimis un număr record de bombardiere în zona de apărare aeriană a Taiwanului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.12.2022

China a trimis un număr record de 18 bombardiere H-6 cu capacitate nucleară în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunțat Ministerul taiwanez al Apărării, în timp ce Beijingul continuă să intensifice presiunea asupra insulei.

Cele 18 bombardiere au făcut parte din totalul de 21 de avioane de război chinezești trimise în zona de „identificare a apărării aeriene” din sud-vestul Taiwanului în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Apărării din Taiwan.

Ministerul a anunțat că a monitorizat situația și a folosit avioanele sale de vânătoare, precum și sistemele de rachete terestre pentru a urmări avioanele chinezești, potrivit CNN.

Partidul Comunist Chinez a promis să „reunifice” Taiwanul cu China continentală

Zborurile reprezintă cel mai mare număr de ieșiri ale avioanelor H-6 într-o perioadă de 24 de ore de când Taipei a început să publice date zilnice privind incursiunile avioanelor de luptă chinezești.

Zona de identificare a apărării aeriene este impusă unilateral și este distinctă de spațiul aerian suveran.

Partidul Comunist Chinez, aflat la putere în China, consideră Taiwanul, o insulă de 24 de milioane de locuitori guvernată democratic, ca făcând parte din teritoriul său, deși nu l-a controlat niciodată. Acesta a promis să „reunifice” insula cu China continentală, prin forță dacă este necesar.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase