Home » D:News » SUA trimit bombardiere în Australia, în ciuda avertismentelor Chinei

SUA trimit bombardiere în Australia, în ciuda avertismentelor Chinei

SUA trimit bombardiere în Australia, în ciuda avertismentelor Chinei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.11.2022

Statele Unite vor trimite bombardiere nucleare la o bază militară din nordul Australiei, pentru a transmite „un mesaj clar”, a confirmat Departamentul Apărării de la Washington, pe fondul tensiunilor cu Administraţia Chinei, care denunţă acţiuni de subminare a stabilităţii regionale.

Anterior, surse citate de postul australian ABC News au afirmat că şase bombardiere nucleare americane de tip B-52 vor fi trimise la Baza aeriană Tindal, situată la aproximativ 300 de kilometri de oraşul australian Darwin.

Întrebat despre aceste informaţii, Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a afirmat marţi seară că Statele Unite au relaţii îndelungate cu Australia, astfel că „nu este neobişnuit să fie trimise avioane pentru a participa la exerciţii comune cu Australia”.

Livrarea de bombardiere, „un mesaj clar” din partea SUA

„Acţiunea are rolul de a transmite un mesaj clar” că Statele Unite au „capabilităţile de a descuraja şi, în caz de necesitate, de a interveni ca reacţie la o serie de situaţii de urgenţă, în întreaga lume”.

China a avertizat recent că relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Australia nu ar trebui să vizeze părţi terţe şi nici să afecteze stabilitatea regională. „Practicile relevante ale părţii americane au amplificat tensiunile în regiune, au subminat grav pacea şi stabilitatea la nivel regional şi ar putea genera o cursă a înarmării în regiune. China îndeamnă părţile implicate să abandoneze mentalitatea cu miză zero specifică Războiului Rece şi conceptele geopolitice înguste; trebuie să facă mai mult pentru a contribui la pacea şi stabilitatea pe plan regional şi în sensul stimulării încrederii reciproce”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„Aceste acţiuni nu trebuie să vizeze părţi terţe sau să afecteze interesele părţilor terţe”, a subliniat oficialul chinez.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase