Home » D:News » Singurii nouă frați gemeni din lume, scoși de sub supravegherea medicilor

Singurii nouă frați gemeni din lume, scoși de sub supravegherea medicilor

Singurii nouă frați gemeni din lume, scoși de sub supravegherea medicilor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.12.2022

Singurii nouă frați gemeni din întreaga lume au fost scoși de sub supravegherea medicilor din Maroc și au fost duși acasă în Mali.

Cei nouă copii, născuți în același timp, de aceeași mamă, au ajuns în siguranță acasă, în Mali, după ce au petrecut primele 19 luni de viață în Maroc, potrivit BBC.

Înainte de nașterea din mai 2021, mama Halima Cissé, acum în vârstă de 27 de ani, a fost transportată cu avionul în Maroc pentru îngrijiri de specialitate. Ulterior, copiii au trăit la Casablanca sub supravegherea specialiștilor.

Cele cinci fete și cei patru băieți s-au născut prin cezariană

Cele cinci fete și cei patru băieți s-au născut prin cezariană la 30 de săptămâni, potrivit autorităților din Mali. La naștere, ei cântăreau între 500 grame și 1 kilogram. Din cauza riscurilor la care sunt supuși cei născuți prematur, medicii au decis să-i țină pe copii în spital în primele luni.

Ulterior, ei au fost mutați într-un apartament, unde au primit îngrijire non-stop de la cadrele unei clinici medicale.

La începutul anului, cu ocazia primei lor aniversări, tatăl Abdelkader Arby a declarat că fiecare dintre ei are o personalitate unică.

Cei nouă frați gemeni au doborât un record Guinness

„Toți au caractere diferite. Unii sunt liniștiți, în timp ce alții fac mai mult zgomot și plâng mult. Unii vor să fie luați în brațe tot timpul. Toți sunt foarte diferiți, ceea ce este absolut normal”.

Arby a mai spus că cei nouă frați gemeni au devenit faimoși în Mali și că oamenii sunt „foarte dornici să vadă bebelușii cu ochii lor”.

Frații au doborât recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere care au supraviețuit. În istorie mai există doar două cazuri asemănătoare, dar copiii nu au supraviețuit decât câteva zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase