Home » D:News » Top 10 cele mai vizibile sporturi din România

Top 10 cele mai vizibile sporturi din România

Top 10 cele mai vizibile sporturi din România
Foto: Shutterstock
Publicat: 17.12.2022

Analiza lunară a celor de la mediaTRUST relevă o creștere semnificativă a vizibilității handbalului în media românească, în timp ce fotbalul rămâne cel mai mediatizat sport. O creștere importantă înregistrează și canotajul.

O analiză a aparițiilor media a Federațiilor Sportive din România, de la 1 noiembrie-30 noiembrie 2022, relevă unele modificări în ceea ce privește popularitatea.

Federația Română de Fotbal se menţine pe primul loc în top. Urcare spectaculoasă pentru Federația Română de Handbal și Federația Română de Canotaj. Federația Română de Tenis și Federația Română de Rugby pierd cîteva poziții. Numărul total al aparițiilor se referă la știrile, interviurile, declarațiile și activitatea federațiilor în perioada monitorizată.

Care sunt cele mai vizibile sporturi din România?

Și în luna noiembrie, Federația Română de Fotbal a înregistrat cele mai multe apariţii media, 5.079 materiale, cu peste 600 mențiuni la TV, în contextul meciului amical disputat la Cluj-Napoca cu Slovenia și pierdut de Naționala României, al amicalului prieteniei, unde România a învins Moldova cu 5 la 0 în meciul de la Chișinău dar și al anunțului făcut de Gigi Becali că FCSB are un nou antrenor după plecarea lui Nicolae Dică, pe Leo Strizu.

Locul doi, în topul general al apariţiilor media, este ocupat de Federația Română de Handbal cu 518 menţiuni înregistrate, cu 155 mai multe decât în octombrie. Vârful vizibilității a fost atins în data de 16 noiembrie, în contextul arbitrajului controversat al meciului România – Muntenegru, de la Euro 2022 și al anunțului că Federația Română de Handbal va face o plângere la Forul european, considerând că România a fost dezavantajată de cele două arbitre, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

Ce sporturi apar mai puțin în media?

Locul al treilea în top îi revine Federației Române de Canotaj, care a înregistrat 505 menţiuni. Vârful vizibilității a fost în data de 21 noiembrie, cu materiale pe toate mediile de difuzare, despre dubla campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş, care a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc în cadrul galei organizate de Federaţia Română de Canotaj.

Pe locul patru se află Federația Română de Tenis cu 289 de menţiuni, urmată de Federația Română de Culturism si Fitness cu 286 menţiuni.

Federația Română de Atletism este în top pe locul 6, cu 282 menţiuni, iar Federația Română de Gimnastică a înregistrat în perioada 1 noiembrie-30 noiembrie, 278 de materiale. Federația Română de Automobilism Sportiv este pe locul opt cu 251 menţiuni, urmată de Federația Română de Rugby cu 239 menţiuni şi de Federația Română de Hochei pe Gheață, pe poziția 10, cu 233 de menţiuni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase