Home » D:News » Top 10 cei mai bogați sportivi în 2022

Top 10 cei mai bogați sportivi în 2022

Top 10 cei mai bogați sportivi în 2022
Roger Federer. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.12.2022

Lionel Messi este liderul grupului format din cei 10 sportivi ale căror câștiguri în 2022, calculate împreună, ajung la aproape 1 miliard de dolari, conform estimărilor Forbes, topul fiind dominat de jucătorii de baschet din NBA, în vreme ce fotbalul, boxul și tenisul au fost reprezentate de câte un sportiv fiecare.

În ultimele 12 luni, Lionel Messi (35 de ani) a acumulat din sport venituri în valoare de 130 de milioane de dolari, conducând acest top (al celor mai bogați sportivi din 2022) pentru a doua oară consecutiv.

Rivalul lui Messi, Cristiano Ronaldo (37 de ani) – care și-a schimbat echipele în luna august, trecând de la Juventus la Manchester United – a ajuns pe locul 3 în clasamentul din acest an cu 115 milioane de dolari.

Între cei doi se află baschetbalistul LeBron James (37 de ani) de la Los Angeles Lakers, cu 121,2 milioane de dolari, devenind al zecelea sportiv care a depășit vreodată venituri de 100 de milioane de dolari într-un singur an, record atins deja de cinci ori de Messi și Ronaldo.

Care sunt cei mai bogați sportivi din lume?

Totalul sumelor câștigate de cei zece sportivi în acest an se clasează pe locul trei, după ce în 2021 câștigurile colective au reprezentat 1,05 miliarde de dolari, iar în 2018, 1,06 miliarde de dolari.

În afara terenului, primii zece sportivi incluși în acest clasament au obținut venituri de aproximativ 500 de milioane de dolari din sponsorizări, reclame, apariții tv sau din propriile afaceri.

Lionel Messi, cel mai bogat sportiv în anul 2022

Așadar, cel mai bogat sportiv în anul 2022 este Lionel Messi (PSG, fotbal). Contractului de 20 de milioane de dolari pe an al lui Lionel Messi cu Socios i se adaugă parteneriatele cu Adidas, Budweiser și PepsiCo. În 2021, Messi a câștigat Balonul de Aur, fiind declarat cel mai bun fotbalist din lume, însă 2022 nu a fost atât de generos cu el pe teren, marcând doar nouă goluri în 32 de apariții cu Paris Saint-Germain, după ce a înregistrat 38 goluri în 47 de meciuri în ultimul său sezon pentru Barcelona.

Locul 2. Baschetbalistul Lebron James (Los Angeles Lakers, baschet NBA), cu un total de 121,2 mil $, a obținut din sport câștiguri de 41,2 milioane de dolari, iar din afara sportului, 80 de milioane de dolari, având o avere estimată la 850 de milioane de dolari. După ce a anunțat la începutul anului un acord semnat cu Crypto.com, James a apărut într-o reclamă pentru Super Bowl alături de versiunea sa mai tânără generată pe calculator. De asemenea, a investit recent în compania Tonal și StatusPRO, un startup de tehnologie sportivă care creează produse de antrenament în realitatea virtuală.

Locul 3. Cristiano Ronaldo (Manchester United, fotbal). 115 milioane de dolari (60 mil $ din sport și 55 mil $ din afara sportului). O mare parte din acești bani au venit în urma câștigurilor generate de prezența sa pe rețelele de socializare. Ronaldo are 690 de milioane de urmăritori pe Instagram, Facebook și Twitter, popularitatea de care se bucură pe social media oferindu-i posibilitatea de a plusa în fața sponsorilor săi precum Nike, Herbalife și brandul care produce șamponul Clear.

Locul 4. Neymar (PSG, fotbal) 95 mil $ (70 mil $ din sport și 25 mil $ din afara sportului) Neymar a marcat cel de-al 400-lea gol din carieră sa în noiembrie anul trecut dar, la fel ca și în cazul lui Lionel Messi, a fost criticat de iubitorii fotbalului pentru alegerea de a părăsi prea devreme Paris Saint-Germain din Liga Campionilor, anunțându-și retragerea după participarea la Cupa Mondială din Qatar. Veniturile lui Neymar obținute din afara terenului sunt destul de generoase, cele mai multe dintre ele fiind rezultate din colaborările și contractele pe care le are cu Puma, Red Bull, Netflix, implicările în lumea NFT-urilor, semnând cu platforma NFTSTAR în noiembrie 2021 și cheltuind peste 1 milion de dolari pentru două NFT-uri Bored Ape Yacht Club într-o singură zi.

Locul 5. Stephen Curry (Golden State Warriors, baschet NBA). 92.8 milioane de dolari. (45,8 mil $ din sport și 47 mil % din afara sportului).
 
Locul 6. Kevin Durant (Brooklyn Nets, baschet NBA), 92,1 mil $ (42,1 mil $ din sport și 50 mil $ din afara sportului)

Locul 7. Roger Federer (jucător de tenis) – 90, 7 mil $ (0,7 mil $ din sport și 90 mil de $ din afara sportului)

Locul 8. Canelo Alvarez (box) – 90 milioane de dolari (85 mil $ din sport și 5 mil $ din afara sportului)

Locul 9. Tom Brady (Tampa Bay Buccaneers, fotbal american) – 84 de milioane de dolari (31,9 milioane de dolari din sport și 52 mil $ din afara sportului)

Locul 10. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks, baschet NBA) – 81 de milioane de dolari (39,9 mil dolari din sport și 41 mil $ din afara sportului)

Toate sumele prezentate de Forbes au fost calculate în funcție de salariile de bază ale sportivilor, între 1 mai 2021 și 1 mai 2022, cât și în funcție de veniturile sportivilor din sponsorizări sau reclame.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Te simți rău după ce faci sport? Iată de ce și cum poți preveni asta

10 trucuri dovedite științific care te pot motiva să faci sport

Cât de mult sport trebuie să faci pentru a compensa pentru o zi întreagă de stat la birou

Faci sport şi nu reuşeşti să slăbeşti? Oamenii de ştiinţă explică de ce se întâmplă acest lucru

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase