Home » D:News » Un gigant al tehnologiei VR a demisionat de la Meta și l-a criticat dur pe Mark Zuckerberg

Un gigant al tehnologiei VR a demisionat de la Meta și l-a criticat dur pe Mark Zuckerberg

Un gigant al tehnologiei VR a demisionat de la Meta și l-a criticat dur pe Mark Zuckerberg
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.12.2022

Coordonatorul departamentului de Realitate Virtuală (VR) de la Facebook și creatorul Doom, John Carmack, a demisionat din poziția sa de consilier la compania cunoscută în prezent drept Meta și și-a explicat fără menajamente plecarea.

Într-o postare pe rețeaua de socializare online, Carmack a făcut public e-mailul prin care și-a anunțat demisia, pe care a spus că a decis să îl publice, după ce a fost parțial dezvăluit presei.

„Acesta este sfârșitul decadei mele în VR. Am sentimente contradictorii”, a scris Carmack, conform Futurism.

Meta nu ar fi funcționat așa cum și-ar fi dorit Carmack

În cadrul e-mailului, Carmack a acuzat compania că „funcționează la jumătate din capacitatea” care l-ar face fericit, o aparentă lovitură la adresa fondatorului Mark Zuckerberg, a cărui orientare încrâncenată spre crearea unui Metavers a atras critici din mai multe părți, inclusiv din partea lui Carmack în trecut.

Carmack a continuat, spunând că, în cei zece ani petrecuți la Facebook, nu a reușit să fie atât de „persuasiv” pe cât și-ar fi dorit, o situație despre care a spus că a fost „recunoscută ca fiind autoprovocată”, deoarece a refuzat să se mute din Dallas în San Francisco Bay Area după ce compania a achiziționat producătorul de căști VR Oculus.

Carmack a renunțat la Meta înainte să „piardă oricum”

„Aș fi putut să mă mut în Menlo Park după achiziționarea Oculus și să încerc să duc bătălii cu generații de lideri, dar eram ocupat cu programarea și am presupus că o voi urî, nu mă voi pricepe și, probabil voi pierde oricum”, a continuat Carmack, părând din nou să facă referire la Zuckerberg și la acoliții săi.

În general, scrisoarea consilierului Meta este plină de auto-reflecție, iar Carmack recunoaște că se luptă cu un sentiment de eșec care vine atât din interior, cât și din exterior.

Vă mai recomandăm și: 

Schimbări majore la profilurile de utilizator pe platforma Facebook

Meta, compania care deține Facebook și Instagram, declarată organizație teroristă în Rusia

Câți bani au făcut anul acesta Jeff Bezos, Mark Zuckerberg şi Elon Musk

Știrile pe Facebook şi Instagram ar putea fi interzise în Canada

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase