Home » D:News » Vreme anormală în Franța. Ce a dus la creșterea temperaturilor?

Vreme anormală în Franța. Ce a dus la creșterea temperaturilor?

Vreme anormală în Franța. Ce a dus la creșterea temperaturilor?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.12.2022

Creșterea temperaturilor a fost spectaculoasă în Paris, unele temperaturi crescând cu până la 20 de grade Celsius de Crăciun. Această masă de aer cald cuprinde o mare parte din Europa de Vest.

Frigul și presiunea crescută par să fi părăsit Franța, lăsând în urmă temperaturi blânde.

Creșterea temperaturilor a fost spectaculoasă, unele temperaturi crescând cu până la 20 de grade Celsius, în ultimele 24 de ore. Cu o medie de 12 de grade Celsius în nord și de 15-16 grade Celsius în sud, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal peste tot în Franța.

Temperaturi peste limita normalului

În mod surprinzător, în jumătatea sudică a țării, valorile vor fi cele mai ridicate, cu posibile maxime de 20°C în Țara Bascilor, în timp ce normalul pentru această perioadă a anului este de 12°C.

Mai la nord, temperaturile vor fi mai scăzute, așteptându-se totuși între 11 și 14°C.

Nici temperaturile minime din zori nu vor fi mai prejos, adesea înregistrându-se în jur de 10°C și până la 13-14°C pe coasta mediteraneană pe 24 decembrie. A doua zi se așteaptă să fie ușor mai răcoroasă, cu aproximativ 8-10°C în regiunile vestice și între 5 și 7°C în est. Nu există risc de îngheț în zonele de câmpie și de deal, ceea ce nu ajută afacerile stațiunilor de sporturi de iarnă în această perioadă de vacanță.

Vremea de Crăciun și Revelion în regiunile Franței

Va ploua de pe coasta oceanică până la granițele estice. Cerul va fi noros și sunt posibile averse. Doar zona mediteraneană va rămâne uscată, beneficiind chiar de un cer senin datorită vântului Mistral care va sufla cu putere. Pentru noaptea de Revelion, precipitațiile se vor diminua progresiv și vor rămâne doar spre centru-vest. În restul teritoriului, vremea va fi în general uscată.

Pentru ziua de Crăciun, regiunile sudice se vor bucura de înnorări slabe sau variabile, cu perioade însorite, în timp ce jumătatea nordică va fi mai noroasă, cu posibile ploi. În zonele din lungul Canalului Mânecii sunt prognozate ploi și vânt.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase