Home » D:News » Nigeria primește înapoi sculpturi de bronz luate de Germania cu 100 de ani în urmă

Nigeria primește înapoi sculpturi de bronz luate de Germania cu 100 de ani în urmă

Nigeria primește înapoi sculpturi de bronz luate de Germania cu 100 de ani în urmă
Foto: Profimedia
Publicat: 24.12.2022

Germania a predat Nigeriei 20 de sculpturi din muzeele sale, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock. Este vorba despre artefacte luate din Africa în timpul perioadei coloniale.

Anul trecut, Germania a fost de acord să înceapă să returneze sculpturile. La începutul acestui an, autoritățile din Germania au semnat o înțelegere cu Nigeria pentru a elibera toate cele 1.130 de sculpturi în relief din aliaj de cupru, multe dintre ele reprezentând figuri de la curte, aflate în muzeele publice germane.

Mai mulți miniștri nigerieni și germani, dar și directori de muzee din Germania au participat la eveniment.

Nigeria primește înapoi sculpturi de bronz de la Germania

„Astăzi facem un pas care trebuia făcut de mult timp: returnăm 20 de sculpturi din muzeele germane acolo unde le este locul, în patria lor”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, reporterilor din Abuja.
Unele dintre artefactele de bronz din Benin se aflau în custodia Germaniei de aproape două secole, iar altele se găseau în colecții private și cazinouri, au declarat oficialii nigerieni.

Soldații britanici au confiscat mii de piese turnate în metal și sculpturi în timpul unui raid asupra Regatului Benin, în 1897. Sculpturile au fost scoase la licitație și apoi s-au împrăștiat în întreaga lume.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase