Home » D:News » Două rachete italiene Vega au fost oprite la sol, după o lansare nereușită

Două rachete italiene Vega au fost oprite la sol, după o lansare nereușită

Două rachete italiene Vega au fost oprite la sol, după o lansare nereușită
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.12.2022

Rachetele italiene Vega au fost oprite la sol, iar o anchetă este în curs de desfășurare după ce ultimul model a eșuat la a doua sa misiune, distrugând doi sateliți de imagistică terestră și complicând și mai mult accesul Europei la spațiu, pe lângă războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Firma de lansare Arianespace a declarat recent că o „anomalie serioasă” a avut loc la două minute și 27 de secunde după ce racheta Vega C modernizată a decolat din Guyana Franceză, zădărnicind eforturile de a adăuga doi sateliți la constelația Pleiades Neo operată de Airbus.

„Din păcate, putem spune că misiunea este pierdută și vreau să îmi cer scuze profund”, a declarat directorul executiv al Arianespace, Stephane Israel, la o transmisiune video a lansării, monitorizată prin intermediul space.com.

Experții urmează să investigheze cauzele „anomaliei” rachetelor

Un purtător de cuvânt al Arianespace a declarat că atât Vega C, cât și predecesorul său Vega au fost oprite la sol în așteptarea concluziilor unei comisii de investigație coprezidată de oficiali tehnici de la Agenția Spațială Europeană și de la Arianespace.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase