Home » D:News » Cum se apără China de COVID-19? Remediile includ lămâi și piersici

Cum se apără China de COVID-19? Remediile includ lămâi și piersici

Cum se apără China de COVID-19? Remediile includ lămâi și piersici
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.12.2022

Cazurile de COVID-19 în China au înregistrat o creștere bruscă în urma relaxării regulilor de toleranță zero. De asemenea, au crescut și prețurile medicamentelor tradiționale chinezești și ale lămâilor, în timp ce cetățenii încearcă să se protejeze împotriva virusului.

Prețurile fructelor bogate în vitamina C și antioxidanți înregistrează creșteri din cauza cererii mai mari, scrie CNBC.

În această lună, un magazin alimentar din Beijing a cerut 13 yuani (1,86 dolari) pentru două lămâi, ceea ce reprezintă aproximativ dublul prețului obișnuit.

Cum se apără China de COVID-19?

Alți localnici au apelat la platformele de socializare, precum Weibo, pentru a se plânge de scumpirea lămâilor, un utilizator spunând că a dat 12 yuani (1,72 dolari) pentru trei lămâi. „Nu știam că prețul lămâilor se poate tripla într-o singură zi”, a postat un alt utilizator Weibo.

Și conservele de piersici înregistrează o creștere a cererii. Fresh Hippo, comerciant electronic deținut de Alibaba, a raportat că vânzările de piersici galbene la conservă au crescut cu aproape 900% de la o săptămână la alta.

Acțiunile companiilor farmaceutice chineze implicate în producția de medicamente tradiționale au atins la începutul acestei luni cele mai ridicate niveluri din ultimul an, ca urmare a unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19 și a aprobării de către oficiali a remediilor pe bază de plante.

Vânzările de tratamente naturiste au explodat

Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, care produce popularul tratament pe bază de plante Lianhua Qingwen, a urcat cu 184% la începutul lunii decembrie față de anul precedent.

China Resources Sanjiu Medical & Pharmaceutical a înregistrat, în mod similar, o creștere de peste 142% la sfârșitul lunii noiembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele Spitalului de Medicamente Tradiționale Chinezești din Beijing, Liu Qingquan, a declarat într-o ședință de informare din decembrie că medicina tradițională chineză, dacă este administrată împreună cu remediile occidentale, „are un efect foarte bun” în stimularea funcțiilor gastrointestinale, precum și în tratarea febrei și a altor simptome legate de tulpina Omicron.

Relaxarea măsurilor împotriva virusului

În ultimele câteva săptămâni, autoritățile guvernamentale locale și centrale din China au renunțat la măsurile draconice de tip „zero-Covid” care, printre altele, au impus oamenilor să stea acasă și multor firme să funcționeze în mare parte de la distanță.

Luni, China a anunțat că, începând de anul viitor, călătorii care sosesc în China continentală nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea pe continent.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase