Home » D:News » Testarea COVID-19 a călătorilor din China este „nejustificată”, consideră UE

Testarea COVID-19 a călătorilor din China este „nejustificată”, consideră UE

Testarea COVID-19 a călătorilor din China este „nejustificată”, consideră UE
Foto: Pexels
Publicat: 02.01.2023

Agenția UE specializată în controlul bolilor a anunțat că testarea călătorilor din China pentru depistarea COVID-19 ar fi „nejustificată”.

Italia a fost prima țară din UE care a anunțat că vrea să-i testeze pe cei care sosesc din China și, dacă este necesar, să-i pună în carantină.

SUA, Japonia, Taiwan și India au anunțat și ele introducerea testelor obligatorii, în timp ce China se confruntă cu o creștere a numărului de persoane infectate cu COVID.

Testarea COVID-19 a călătorilor din China ar fi „nejustificată”

Însă Centrul European de Prevenire și Control ale Bolilor a anunțat că „nu se așteaptă ca această creștere să aibă un impact” asupra UE.

Oficialii din domeniul sănătății din UE au purtat joi discuții la Bruxelles despre China.

„Varianta BF7 omicron, care este răspândită în China, este deja prezentă în Europa și nu a reușit să devină dominantă. Cu toate acestea, rămânem vigilenți și vom fi pregătiți să folosim frâna de urgență dacă este necesar”, au declarat reprezentanții ECDC.

Autoritățile chineze au decis să le permită oamenilor să călătorească liber începând cu 8 ianuarie, după aproape trei ani de restricții stricte.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase