Home » D:News » Anglia va interzice tacâmurile de unică folosință din plastic

Anglia va interzice tacâmurile de unică folosință din plastic

Anglia va interzice tacâmurile de unică folosință din plastic
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.01.2023

Articolele de unică folosință, precum furculițele, lingurile, farfuriile și tăvile din plastic, vor fi interzise în Anglia, au confirmat reprezentanții Guvernului.

Nu este clar când va intra în vigoare interdicția privind comercializarea tacâmurilor de unică folosință, dar aceasta urmează unor măsuri similare luate de Scoția și Țara Galilor.

Activiștii de mediu cer un plan mai amplu

Militanții au salutat interdicția, dar au solicitat o strategie mai amplă de reducere a plasticului.

Conform cifrelor guvernamentale, în Anglia sunt folosite anual 1,1 miliarde de farfurii de unică folosință și peste patru miliarde de furculițe și linguri de plastic.

O hotărâre luată în urma unei consultări îndelungate

Deșeurile din plastic nu se descompun și pot rămâne la groapa de gunoi timp de mulți ani.

Confirmarea acestei măsuri din partea Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) vine în urma unei lungi consultări. Decizia va fi publicată sâmbătă, 14 ianuarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase