Home » D:News » 1,5 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor, membri ai comunității LGBTQ+

1,5 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor, membri ai comunității LGBTQ+

1,5 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor, membri ai comunității LGBTQ+
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.01.2023

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Anglia și Țara Galilor se identifică drept membre ale comunității LGBTQ+, potrivit rezultatelor unui recensământ care au fost dezvăluite pentru prima dată în Marea Britanie.

Mai mult de 1,5% din populație, aproximativ 748.000 de oameni, se identifică drept gay sau lesbiene, 624.000 (1,3%) ca fiind bisexuali și 165.000 ca având „alte” orientări sexuale. Aproximativ 262.000 de persoane (0,24%) au declarat că identitatea lor de gen este diferită de cea înregistrată la naștere.

Acestea sunt rezultatele primului recensământ în care oamenii au fost întrebați despre orientarea lor sexuală și identitatea de gen. Recensământul, care a avut loc anul trecut în Anglia și Țara Galilor, oferă o imagine de ansamblu a populației. Populația totală a Angliei și Țării Galilor este de aproximativ 59,6 milioane de locuitori.

Unii oameni din Anglia și Țara Galilor nu au dorit să-și spună orientarea sexuală

Completarea acestei secțiuni din cadrul recensământului a fost voluntară. Aproximativ 3,6 milioane de persoane (7,5%) nu au răspuns la întrebarea privind orientarea sexuală, în timp ce 2,9 milioane de persoane (6,0%) au ales să nu-și dezvăluie identitatea de gen.

Alte sondaje realizate în trecut au indicat că mai puțin de 2% din populația Angliei și a Țării Galilor se consideră ca fiind lesbiene sau homosexuali.

Anterior, guvernul a estimat că în Marea Britanie există între 200.000 și 500.000 de persoane transsexuale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase