Home » D:News » O scriitoare și-a înscenat moartea, iar adevărul a ieșit la iveală printr-o greșeală gramaticală

O scriitoare și-a înscenat moartea, iar adevărul a ieșit la iveală printr-o greșeală gramaticală

O scriitoare și-a înscenat moartea, iar adevărul a ieșit la iveală printr-o greșeală gramaticală
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.01.2023

În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romane de dragoste Susan Meachen a anunțat că scriitoarea s-a sinucis.

Meachen a scris romane de dragoste și a creat o comunitate online foarte unită de cititori și autori care își susțineau reciproc munca. Când s-a răspândit vestea morții sale, autoarea Susan A Cole și-a amintit că a fost șocată.

„Când s-a aflat că unul dintre ai noștri și-a luat viața, a fost distructiv, am fost îndurerați” a declarat Cole pentru BBC.

O moarte înscenată

Apoi au început să se răspândească zvonuri online că Meachen ar fi fost hărțuită.

„Acest lucru a creat o prăpastie uriașă în comunitate, care a durat luni de zile”, a spus Cole.

Grupul a marcat aniversarea morții lui Susan Meachen timp de doi ani. În onoarea ei au fost organizate strângeri de fonduri și licitații de cărți, iar autori precum Candace Adams au contribuit la o antologie de povestiri scurte dedicată menținerii „bullying-ului acolo unde îi este locul – în ficțiune”.

Dar toate acestea au luat sfârșit săptămâna aceasta, când, brusc, Susan Meachen a înviat.

Comunitatea sa de cititori și-a pierdut încrederea

Ea și-a anunțat revenirea pe rețelele de socializare – spre șocul și confuzia fanilor și prietenilor – și a recunoscut că sinuciderea ei a fost înscenată.

„Vor fi tone de întrebări. Să înceapă distracția”, spunea postarea, potrivit unor capturi de ecran.

Reînvierea lui Susan Meachen a lăsat comunitatea online uimită și furioasă.

„Pentru mine este ceva ce se întâmplă în ficțiune”, a spus Cole.

O femeie care a făcut parte din grupul de scriere online pe care Meachen l-a creat din 2019 a spus că vestea a distrus ceea ce odată se simțea ca o comunitate sigură și solidară.

„Toată lumea se simte ca și cum acum nu am putea avea grijă unii de alții pentru că nu știu ce este real și ce nu este”, a spus ea.

Adevărul a ieșit la suprafață datorită unei greșeli gramaticale

În urma presupusei sale morți, o persoană care pretindea că este fiica ei a folosit contul de Facebook al lui Meachen pentru a cere ajutor la finalizarea ultimului roman al mamei sale și pentru a-și promova lucrările anterioare.

Când oamenii au întrebat de ce contul doamnei Meachen era încă activ după moartea acesteia, „fiica” ei a insistat că „oamenii morți nu postează pe rețelele de socializare”, potrivit capturilor de ecran văzute de BBC News.

Dar Candace Adams a spus că, de-a lungul anilor, oamenii din grup au început și ei să aibă îndoieli, alimentate de o coincidență pe care doar scriitorii ar fi observat-o – o greșeală gramaticală.

„Susan a avut o greșeală de ortografie foarte ciudată. Ori de câte ori trebuia să scrie „supposed to”, nu scria asta, ci „post to”, a spus Adams.

O identitate nouă, căpătată printr-un pseudonim

După moartea online a lui Meachen, Adams a spus că unii au observat că postările de pe conturile care pretindeau că sunt ale fiicei doamnei Meachen aveau aceeași eroare.

Acum, privind în urmă, doamna Adams a spus că mulți din comunitate au fost de acord că greșeala a fost un indiciu.

„Cu toții am ajuns la concluzia că a fost ea tot timpul și că nu a fost fiica ei”, a spus Adams.

Marți, o persoană care pretindea că este Meachen a dezvăluit grupului că este într-adevăr în viață și că a gestionat și a postat în grup timp de ani de zile sub un pseudonim, potrivit capturilor de ecran oferite BBC.

„Acum sunt într-un loc bun și sper să scriu din nou. Să înceapă distracția”, scria în postarea de pe Facebook.

Indignarea unora dintre colegii scriitori

Deși toate circumstanțele din jurul întregii afaceri rămân un mister, postarea a stârnit indignare în cadrul grupului de scriitori. Cole a declarat că a confruntat-o pe Meachen într-un mesaj pe Facebook și a cerut răspunsuri.

„De ce să te întorci? De ce nu ai rămas sub pseudonimul pe care îl foloseai?”, a scris ea.

În mesajele oferite BBC, Meachen a declarat că familia ei este de vină și a spus că a ales să rămână tăcută în timp ce „a lucrat cu psihiatrul și terapeutul pentru a ajunge într-un loc mai bun”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase