Home » D:News » Biblia de la Geneva va fi vândută la licitație

Biblia de la Geneva va fi vândută la licitație

Biblia de la Geneva va fi vândută la licitație
Foto: Profimedia
Publicat: 10.01.2023

Biblia de la Geneva, evaluată la 10.000 de lire sterline, va fi vândută la Belfast, potrivit BBC.

O Biblie veche de 400 de ani, care a fost dusă în Lumea Nouă de către fondatorul unui oraș din Massachusetts, va fi pusă în vânzare în orașul Belfast. Exemplarul Bibliei de la Geneva este evaluat între 5.000 și 10.000 de lire sterline de către Bloomfield Auctions, potrivit BBC.

Cartea a fost tipărită în 1615 și a fost dusă în America în 1633 de Elizabeth Pole. Originară din Devon, ea a fondat orașul Taunton din Massachusetts și se crede că a fost prima femeie care a înființat un oraș în America de Nord. Exemplarul a fost tipărit de Robert Baker, tipograful lui Elizabeth I și al lui James I și VI.

Traseul avut de Biblia de la Geneva de-a lungul timpului

Biblia a fost oferită tatălui Elisabetei, Sir William Pole, de către Arhiepiscopul de Canterbury, ca recunoaștere a serviciilor sale aduse Bisericii și comunității din Devon. La moartea Elisabetei, Biblia a fost returnată familiei sale din Devon și a rămas în posesia familiei Pole-Carew până la mijlocul secolului al XX-lea, când a fost vândută unui colecționar din Irlanda de Nord.

Biblia de la Geneva a fost prima Biblie tipărită mecanic, produsă în masă și disponibilă publicului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase