Home » D:News » O cantitate impresionantă de vânat, arme și muniție, găsite în locuința unui brăilean

O cantitate impresionantă de vânat, arme și muniție, găsite în locuința unui brăilean

O cantitate impresionantă de vânat, arme și muniție, găsite în locuința unui brăilean
Foto: Poliția Română
Publicat: 11.01.2023

Peste 140 de exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, rațe, becaține, rațe mari și gârlițe mari, 8 arme de vânătoare și peste 1.500 de cartușe au fost găsite în locuința unui brăilean. La domiciliul altuia, 5 italieni cu 19 exemplare de vânat de gâscă sălbatică și rață.

Polițiștii din Brăila au făcut duminică 5 percheziții la imobilele unor persoane fizice și juridice, în localitatea Stăncuța.

La un imobil care reprezintă atât domiciliul unui bărbat, în vârsta de 39 de ani, cât și sediul unei societăți constituită ca armurier, administrată de acesta, polițiștii au descoperit 141 de exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, rațe, becaține, rațe mari și gârlițe mari, 8 arme de vânătoare și 1.598 de elemente de muniție, depășind cu 1.098 de cartușe limita maximă prevăzută de lege pentru a fi deținută.

O cantitate impresionantă de vânat
Foto: Poliția Română

O cantitate impresionantă de vânat, găsită la un brăilean

La locuința altui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost identificați cinci cetățeni italieni, care dețineau 19 exemplare de vânat din speciile gâscă sălbatică și rață sălbatică, fără respectarea condițiilor prevăzute în autorizația de vânătoare.

La domiciliul unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost găsite 83 de elemente de muniție, păstrate cu încălcarea prevederilor legale și pentru care persoana în cauză nu era autorizată să le dețină.

Toate bunurile găsite au fost confiscate, iar celor 5 cetățeni italieni le-au fost retrase permisele temporare de vânătoare.

Totodată, autorizația de funcționare a armurierului a fost retrasă, în vederea anulării, iar depozitul a fost sigilat, până la clarificarea situației juridice a elementelor de patrimoniu aparținând acesteia.

Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale întocmite pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase