Home » D:News » O grenadă neexplodată a fost scoasă de chirurgi din pieptul unui soldat ucrainean

O grenadă neexplodată a fost scoasă de chirurgi din pieptul unui soldat ucrainean

O grenadă neexplodată a fost scoasă de chirurgi din pieptul unui soldat ucrainean
Foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei
Publicat: 14.01.2023

Un soldat ucrainean a fost operat cu succes pentru a-i îndepărta o grenadă neexplodată din piept, au declarat înalți oficiali de la Kiev.

Chirurgii au scos grenada chiar de sub inima militarului rănit, în timp ce doi geniști s-au asigurat că operațiunea se desfășoară în siguranță, a declarat Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei.

„Medicii militari au efectuat o operație pentru a scoate o grenadă VOG, care nu s-a rupt, din corpul soldatului”, a scris ea într-o postare pe Facebook, potrivit The Guardian.

O grenadă neexplodată a fost scoasă cu succes din pieptul unui soldat ucrainean

Anton Gerashchenko, consilierul ministerial al Afacerilor Interne al Ucrainei, a declarat că echipa de geniști a neutralizat muniția și a descris procedura ca fiind una care „ar trebui să apară în manualele medicale”.

Operația a fost efectuată fără a utiliza electrocoagularea, o metodă obișnuită pentru a controla sângerarea în timpul intervenției chirurgicale, deoarece „această grenadă neexplodată s-ar fi putut detona în orice moment”, a spus Maliar.

În ultima imagine din galerie îl puteți vedea pe chirurg ținând explozivul după intervenția chirurgicală.

După operație, soldatul a fost trimis la reabilitare și recuperare.

O operație „de manual”

„Partea neexplodata a grenadei a fost scoasă de sub inimă. Grenada nu a explodat, dar a rămas explozivă”, a scris Gerashchenko într-o actualizare pe Telegram.

Citând-o pe Yevgenia Slivko, consilier de comunicații al comandantului forțelor medicale din armata ucraineană, Gerashchenko a spus că se crede că pacientul are aproximativ 28 de ani.

„Nu au existat niciodată astfel de operații în practica medicilor noștri. La fel a fost și în timpul războiului din Afganistan. Despre actualul pacient pot spune că s-a născut în 1994, acum este trimis la reabilitare, starea lui este stabilă. Cred că acest caz va apărea în manualele medicale”, a spus el.

Vă recomandăm să citiți și:

Când ar putea fi redeschisă Catedrala Notre-Dame din Paris?

Rusia a decis cum îi va aduce înapoi pe Pământ pe cosmonauții de la bordul stației spațiale

Lumea este în pragul unei recesiuni, avertizează Banca Mondială

Zeci de autopsii arată că virusul SARS-CoV-2 invadează tot corpul celor infectați

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase