Home » D:News » Zeci de milioane de locuitori din California, în pericol din cauza inundațiilor puternice

Zeci de milioane de locuitori din California, în pericol din cauza inundațiilor puternice

Zeci de milioane de locuitori din California, în pericol din cauza inundațiilor puternice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.01.2023

Aproximativ 25 de milioane de locuitori din California se află în zone vizate de o alertă de inundații emisă recent, potrivit BBC.

Mai multe cursuri de apă au ieșit din matcă și cel puțin 19 persoane au murit. De asemenea, mii de oameni au fost sfătuiți să își evacueze locuințele.

În Montecito, un oraș situat la 135 km nord-vest de Los Angeles, localnicii spun că furtuna le agravează traumele. În 2018, o alunecare de teren a ucis 23 de persoane și mulți se tem că s-ar putea întâmpla din nou.

Solul este plin și nu mai poate absorbi apă

Alunecările de teren declanșate de furtuni au avariat drumurile, iar autoritățile și echipe de voluntari sapă șanțuri de apărare și fac ziduri din saci cu nisip.

În nordul statului California, podgoriile sunt sub ape și mai multe obiective istorice și turistice au fost afectate.

Kimberley Rain Miner, cercetător în domeniul climei de la NASA, a declarat că provocarea, pe care o reprezintă furtunile uriașe venite una după alta, este că solul este plin și nu mai poate absorbi alte cantități de apă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase