Home » D:News » Câte rachete a lansat flota rușilor din Marea Neagră?

Câte rachete a lansat flota rușilor din Marea Neagră?

Câte rachete a lansat flota rușilor din Marea Neagră?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.01.2023

Flota rușilor din Marea Neagră „a lansat doar jumătate din rachetele pregătite”, avertizează un reprezentant al armatei ucrainene, citat de Sky News.

Flota rușilor din Marea Neagră a lansat doar jumătate din rachetele de croazieră Kalibr pregătite, celelalte fiind gata de lansare în orice moment, susține Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sudic al Ucrainei.

Acest lucru a dus la temeri că Ucraina s-ar putea confrunta cu un alt val de atacuri mortale.

„Rachetele încă pot fi folosite”

„Am observat desfășurarea a nu mai puțin de cinci purtători de rachete de croazieră ieri [14 ianuarie]. Dacă ieri rezerva din Marea Neagră număra 36 de rachete, aproximativ jumătate dintre ele au fost folosite în timpul atacului. Acești purtători de rachete rămân în misiune de luptă… Trebuie să fim conștienți de faptul că rachetele încă pot fi folosite”, a spus Natalia Humeniuk.

Rusia a lansat recent un atac masiv cu rachete.

O rachetă a lovit un bloc turn din orașul Dnipro

Apărarea ucraineană ar fi eliminat 25 dintre cele 38 de rachete lansate în timpul atacului. Totuși, o rachetă a reușit să lovească un bloc turn din orașul Dnipro, situat în sud-estul țării.

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai sângeroase atacuri din timpul războiului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase